2011-03-01

Kiaulienos guliašas garstyčių padaže


Mums reikės:
300 g kiaulienos (sprandinės),
1 morkos,
1 svogūno,
4 skiltelių česnako,
20 g sviesto,
2 v.š. miltų,
3 v.š. grietinės,
2 a.š. garstyčių,
prieskonių: druskos, pipirų, džiovintų čiobrelių, krapų, 1 kubelio vištienos sultinio.

Į puodą įpilame apie 1 litrą vandens, įmetame kubelį vištienos sultinio ir užkaičiame. Sprandinę supjaustome vidutinio (2cm) dydžio gabalėliais ir, apibarstę prieskoniais, apkepiname. Žinoma, labai gardu būtų įmesti gabalėlį sviesto.


Toliau į keptuvę sudedame smulkiai supjaustytus svogūną bei morką ir dar pakepiname keletą minučių.


Visą keptuvės turinį sudedame į puodą su verdančiu vandeniu, uždengiame dangčiu ir paliekame troškintis ant nestiprios ugnies apie 20 min. Per tą laiką pasigaminame garstyčių padažą: nedideliame indelyje sumaišome grietinę, miltus ir garstyčias. Gautą padažą supilame į mūsų guliašą ir dar patroškiname apie 5-7 min.


Guliašas paruoštas! Skaniausiai vartojamas su karštomis bulvėmis ir salotomis. Norintiems suprasti tikrąjį guliašo skonį, valgio metu būtina atsigerti.


Skanaus!

2 komentarai: