2011-03-01
Kiaulienos guliašas garstyčių padaže
Mums reikės:
300 g kiaulienos (sprandinės),
1 morkos,
1 svogūno,
4 skiltelių česnako,
20 g sviesto,
2 v.š. miltų,
3 v.š. grietinės,
2 a.š. garstyčių,
prieskonių: druskos, pipirų, džiovintų čiobrelių, krapų, 1 kubelio vištienos sultinio.
Į puodą įpilame apie 1 litrą vandens, įmetame kubelį vištienos sultinio ir užkaičiame. Sprandinę supjaustome vidutinio (2cm) dydžio gabalėliais ir, apibarstę prieskoniais, apkepiname. Žinoma, labai gardu būtų įmesti gabalėlį sviesto.
Toliau į keptuvę sudedame smulkiai supjaustytus svogūną bei morką ir dar pakepiname keletą minučių.
Visą keptuvės turinį sudedame į puodą su verdančiu vandeniu, uždengiame dangčiu ir paliekame troškintis ant nestiprios ugnies apie 20 min. Per tą laiką pasigaminame garstyčių padažą: nedideliame indelyje sumaišome grietinę, miltus ir garstyčias. Gautą padažą supilame į mūsų guliašą ir dar patroškiname apie 5-7 min.
Guliašas paruoštas! Skaniausiai vartojamas su karštomis bulvėmis ir salotomis. Norintiems suprasti tikrąjį guliašo skonį, valgio metu būtina atsigerti.
Skanaus!
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
neblogai atrodo
AtsakytiPanaikintivandens tai perdaug litras,sriuba jau gaunasi,o ne guliasas :)
AtsakytiPanaikinti