2011-02-27

Makaronų užkepėlė su kumpiu ir daržovėmis


Mums reikės:
100 g makaronų (rūšis nesvarbu),
50 g šaldytų daržovių (žirneliai, morkos);
100 g fermentinio sūrio,
100 g šaltai rūkyto kumpio,
pusės svogūno,
3 v.š. pomidorų padažo,
prieskonių: druskos, pipirų, česnakų granulių.

Trinta daržovių sriuba su sūriu


Mums reikės:
8 vidutinio dydžio bulvių,
2 didelių morkų,
1 svogūno,
200 g šaldytų žirnelių su morkomis,
20 g sviesto,
1 kubelio vištienos sultinio,
100 g fermentinio sūrio,
prieskonių: druskos, pipirų ir tt.

2011-02-24

Velkopopovicky Kozel Svetly

Pavadinimas: Velkopopovicky Kozel Svetly
Kilęs iš: Čekija
Stiprumas: 4,0 %
Rūšis: šviesus
Talpa: 0,5 l
PastebėtasMaxima











Labai lengvas čekiškas pilsneris. Atsidarius skardinę, juntamas miežių kvapas, spalva primena kriaušinį sidrą. Na, bet visai skaniai geriasi - tinkamas prie pietų stalo :)

2011-02-23

Volfas - Engelman Imperial Porteris

Pavadinimas: Volfas - Engelman Imperial Porteris
Kilęs iš: Lietuva
Pagamintas: Ragutis.
Stiprumas: 6,0 %
Rūšis: tamsus
Talpa: 0,5 l
PastebėtasMaxima











Iš Lietuvoje šiuo metu gaminamo tamsaus alaus, Imperial Porteris man asmeniškai pats gardžiausias. Pasižymi sodriu skoniu, labai tinka prie keptos duonos.

Tauras Nefiltruotas alus

Pavadinimas: Tauras Nefiltruotas
Kilęs iš: Lietuva
Stiprumas: 7,7 %
Rūšis: šviesus
Talpa: 0,5 l
PastebėtasMaxima











Tauras pasekė kitų gamintojų pėdomis ir pristatė savo nefiltruotą alų. Nežiūrint į tai, kad alus gana stiprokas, geriasi visai gardžiai. Tiesa, "neišfiltravimą" pajusite tik kitą rytą :))

Kepta duona su česnaku


Mums reikės:
pusės kepalo juodos duonos;
druskos;
keleto skiltelių česnako (kuo daugiau, tuo geriau);
gabalėlio surio;
3 v.š. majonezo.

Trapūs sviestiniai sausainiai


Mums reikės:
170 g sviesto;
200 g cukraus;
300 g miltų;
vanilės esencijos;
1/2 a.š. kepimo miltelių;
sezamo sėklų.

Kakaviniai keksiukai su kondensuotu pienu


Mums reikės:
250 ml saldinto kondensuoto pieno;
2 kiaušiniai;
2 v.š. grietinės;
200 g miltų;
2 v.š. kakavos;
vanilės esencijos;
popierinių formelių;
papuošimui: cukraus pudros.

2011-02-20

Žalgirio Kalaviju grūdintas alus

Pavadinimas: Žalgirio
Kilęs iš: Lietuva
PagamintasGubernija.
Stiprumas: 5,0 %
Rūšis: šviesus
Talpa: 0,5 l
PastebėtasMaxima











Nežiūrint pretenzingo pavadinimo, daugiau niekuom nenustebinęs alus. Išskirtinio kalavijo skonio nepajutau :)

Steiger Premium Dark Beer

Pavadinimas: Steiger Premium
Kilęs iš: Slovakija
Pagamintas: Pivovar STEIGER a.s.
Stiprumas: 4,5 %
Rūšis: tamsus
Talpa: 0,5 l
Pastebėtas: Maxima











Labai neblogo skonio tamsus slovakiškas alus. Saldokas, stipriai jaučiasi karamelė.

Raugintų kopūstų sriuba

Po audringo vakaro visada ateina sunkus rytas, kai organizmas  reikalauja daug skysčių ir rūgštelės. Mums padės  atsigauti raugintų kopūstų sriuba :)


Jai reikės:
500 g raugintų kopūstų;
200 g parūkytų dešrelių;
500 g bulvių;
prieskonių: druskos, pipirų, lauro lapelių ir tt.

Varškėčiai


Mums reikės:
500 g pusriebės varškės;
2 kiaušinių;
1 a.š. vanilinio cukraus;
3 v.š. saldinto kondensuoto pieno;
1 a.š. kepimo miltelių;
2 v.š. grietinės;
300 g miltų;
aliejaus kepimui.

2011-02-13

Užkanda prie krepšinio

Viena iš pramogų varguoliui yra antroji religija Lietuvoje - krepšinis. Kadangi laikau save vienu iš trijų milijonų krepšinio ekspertų mūsų šalyje, tai manau, jog krepšinio žiūrėjimui būtina rimtai pasiruošti, juo labiau, kad rungtynės neeilinės - LKF taurės turnyro finalas, Žalgiris - Lietuvos rytas.



Mums reikės (ingredientų kiekis nustatomas priklausomai nuo meilės krepšiniui):
rūkyto kumpio;
česnako;
agurko;
duonos.

2011-02-12

Spagečiai su faršu varguoliams


Dviems porcijoms mums reikės:
200 g spaghetti makaronų;
200 g kiaulienos faršo;
1 nedidelio svogūno;
1 skiltelės česnako;
1 šaukšto aliejaus; 
1 šaukšto grietinės;
1 šaukšto pomidorų padažo;
prieskonių: druskos, pipirų ir tt.

Varguolių barščiai



Mums reikės:
250 g marinuotų burokėlių;
300 g kiaulienos faršo;
4 bulvių;
1 kiaušinio;
3 šaukštų džiūvėsėlių;
prieskonių: druskos, pipirų ir tt.