2011-02-12

Varguolių barščiai



Mums reikės:
250 g marinuotų burokėlių;
300 g kiaulienos faršo;
4 bulvių;
1 kiaušinio;
3 šaukštų džiūvėsėlių;
prieskonių: druskos, pipirų ir tt.


Pirmiausia įpilame į puodą pora litrų vandens ir užkaičiame. Kol vanduo užvirs, supjaustome bulves kubeliais.


Paruošiame faršą: įmušame kiaušinį, sudedame džiūvėsėlius, įberiame žiupsnelį druskos bei pipirų.


Suminkome į vientisą masę bei suformuojame kukuliukus.


Į verdantį vandenį sudedame bulves, prieskonius (labai patogu įdėti džiovintų prieskonių sriubai) ir burokėlius.


Keletą minučių pavirę, sudedame mėsos kukuliukus.


Verdame tol, kol išvirs bulvės (dar maždaug 10 min.). Tuomet belieka įsipilti išvirusius barščius į lėkštę ir pagardinti šaukštu grietinės.


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą