2011-02-27
Trinta daržovių sriuba su sūriu
Mums reikės:
8 vidutinio dydžio bulvių,
2 didelių morkų,
1 svogūno,
200 g šaldytų žirnelių su morkomis,
20 g sviesto,
1 kubelio vištienos sultinio,
100 g fermentinio sūrio,
prieskonių: druskos, pipirų ir tt.
Kadangi iš produktų ilgiausiai virs morkos, pradėsime nuo jų. Abi morkas supjaustome kubeliais ir sudedame į puodą, kuriame jau verda litras vandens, paskanintas kubeliu vištienos sultinio.
Analogiškai supjaustome bulves, svogūną ir sudedame į puodą.
Įdedame druskos, pipirų, verdame apie 15-20 min, kol daržovės pasidaro minkštos. Tuomet nupilame sultinį į kitą indelį, puode likusias daržoves sutriname blenderiu iki vientisos masės. Žinoma, visiški varguoliai gali trinti mediniu šaukštu, tačiau tai užims marias laiko.
Į sutrintą masę supilame prieš trynimą nupiltą sultinį, įmetame gabalėlį sviesto, sudedame šaldytas daržoves. Paverdame dar 5-7 minutes ir galime ragauti. Į lėkštę su sriuba gausiai priberiame smulkiai tarkuoto sūrio.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą